"träning ger färdighet"

Känns skönt att det är helg, men känner mig ganska stressad ändå. Åkte hem till slätta och hälsade på familjen. Passade även på att sminka dem för att träna. Det gick bra! Nu känner jag mig inte lika nervös över måndagen längre. Men nervör är jag! det är tiden jag känner mig pressad över. Jag kan göra det bra , med tid. Sen åkte jag hem och plockade upp alllt smink igen. För då kom Yasmine hem till oss :) , skulle göra min läxa på henne. Globskugga och lockskugga. Jag tycker det blev fint, och jag är nöjd. Sen tvättade jag alla penslar i en evigeht.

Sen stressade jag vidare till Ornäs och böt av Soner som äntligen fick åka hem. Stackarn han ställer upp jätte mycket och har jobbat jätte mycket den här veckan. Han ska få "äran" att jobba hela dagen på söndag och måndag. I morgon ska jag fortsätta att träna, ska även möta upp cissi så vi kan träna på varandra inför måndagen.

Nu jobbar jag, det är halloween.. Så happy halloween allihopa! Slutar om två timmar.. då ska jag och Soner se en film och äta en cookie dough. Slapp halloween helg i alll stress. BRA DET!

 


mineralsminket som vi fick på utbildningen i stockholm.
+ en primer som jag köpte. Den är super, som silke!


panik..

Har totalpanik! seriöst..

skolan i dag gick bättre än i går, i går blev jag lite deprimerad efter lektionen. Men i dag gick allt så mycket bättre. Hade samtal i dag och det gick bra, fick även veta att jag och cissi ska åka på praktik på måndag i västerås på en goldwell visning och sminka 14 modeller, killar & tjejer. Ja ni hör! Jag har gått sminkkursen i 4 dagar och skickas ut på det här...!! Vi har inte änns kommit in på hur man lägger rouge än..

Dessutom ska man sminka varje modell i högst 30 min. Annars brukar det ta 30 minuter för mig att blanda till en bas och lägga på den, även då stressar jag. Sen ska det pås med neutralisering, puder, globskuggor,  ögonskuggor och läppglans. Det är där paniken sitter mest! tiden! om jag har tid på mig kan jag klara det.. men inte på 30 min.. nej det går inte.. hur ska detta går.. Vi har en dead line att vara klara till klockan 17.00´, och de är 30 min / person.

I dag efter skolan åkte jag och Cissi (en tjej i kursen) till kupolen och köpte saker som vi ska ha med oss. Tex; desinfektionsmedel, penselrengöring och spray flaskor. Det var inte bara kursen som kostade tydligen..

nej jag har inte tid. Jag måste jobba, och jag måste plugga på droppskuggor och globskuggor.. HEJ!

Modeller för sminkning sökes:

det är ett tag kvar men skriver det nu iaf.
Som sagt pluggar jag till makeup artist och vi ska ma med oss personer att sminka till vissa lektioner.
Är du intresserad? (Passa på att se hur man sminkar!)
Säg till, skulle vara jätte snällt om ni ville ställa upp! jätte jätte jätte!
om ni inte vill komma ensamma så får man ta med sig en kompis, det finns andra i gruppen som behöver personer att sninka på också.

Tisdag 17/11, 09.00-13-00 - Äldre kvinna
Torsdag 19/11, 09.00-13.00 - Manlig
Torsdag 3/12, 09.00-13.00 - Mörkhyad
Måndag 11/1, 09.00-13.00 - Modellkrav , ( = vem som hellst!)
Fredag 15/1, 09.00-13.00 - Man utan skägg

Slutprov med fotografering;
Måndag 18/1, 09.00-13-00 - Äldre modell , man eller kvinna
Tisdag 19 /1,  09.00-13.00 - Modellkrav
Onsdag 20/1, 09.00-13.00 - Modellkrav
Torsdag 21/1, 09.00-13.00 - Modellkrav
Fredag 22 /1, 09.00-13.00 - Modellkravhej och hå

Hann inte skriva i går, det var fullt upp mellan 05.30 till 22.30, efter det somnade jag på en sekund.
Vi åkte som sagt till Stockholmp å I.d bare minerals kurs, lörorikt. Kursen började 9 och slutade 16, vi fick sminka varandra och även testa ögonskuggor. Dessutom fick vi lite gratis smink, me like. En foundation och en borste. Köpte en super nice primer för 255 kr. Vi fick köpa för inköpspriset + mons. lyx!

Hemma 19.30 och då var det dags att göra alla läxor. Renskriva, skriva mina mål och plugga på det vi hade till dagen efter. Det blir massa nya moment varje dag. Jag blir hel stressad och hakar fortfarande upp mig på de första momentetn... grrr!!

Har inte hunnit ta nå roliga bilder hit  heller, de kommer! de här dagarna har varit skit hektiska för mig. Har precis gjort lite läxor, renskrivit och så.. Ska läsa igenom de och maila in de snart, innan ja glömmer de. Då blir det avdrag i betyget!

Idag har vi lärt oss, eller lärt och lärt.. jag har inte lärt mig .. men vi har fått veta hur man gör fransmarkering , globskugga och droppskugga. Mycket kritik.

Plugga vidare nu! .. och  jobba, hörs snart!

 


utan smink?

Det är mycket som ska in i min lilla hjärna. Det här var mer än vad jag trodde faktist! Det rullar på så himla fort att man måste lyckas klistra fast dagen i hjärnan för nästa dag är det någonting nytt. I dag gick vi över på Puder. Vi sminkade på varandra, Lade baser och sen puder. Det är inte så lätt som det låter för de ska suddas, dras, svepas, tryckas. Pudret ska vattnas osv. Vi lärde oss även att neutralisera färger i ansiktet. Som röda finnar och lila/blåa ringar under ägonen. Jag bli snurrig.

"Lila ringar: Blå + röd = lila, då ska vi alltså använda oss av den gröna färgen."
jahaaa.. ska vi? Jahaa!  ungefär så har det sett ut under dagen, jag känner mig som ett pucko. Men jag är nog inte ensam. Känns skönt att de säger:
"det är ju bara andra dagen" 

Efter skolan gick vi allihopa till tågstationen och bokade biljetter för i morgon. Vi ska ju som sagt på sminkkurs i stockholm för ID - mineral smink. Ska bli kul! Eftersom det är just mineralsmink jag använder. Ska åka till stockholm utan smink... Jag som inte änns går till ica i lilla Falun utan. men det känns som de är no problemas..
Ska upp 04.45 i morgon. hjälp mig!


Kan inte fatta att jag är så pigg som jag är egentligen! Ska fortsätta att skriva nu, har renskrivit 7st A4 sidor i dag och nu ska jag skriva in det på datorn. På torsdag ska det mailas in till läraren..

Ospännande blogg inlägg, men det här är min dag och det som försigår i hjärnan.  Plugga + jobb. this is it!

och det är mycket..


 

 


brb

Jag lever! Har bara massor att göra, renskrivning + raport på datorn. Läxa till på torsdag och en uppgift.

Ska skriva klart. brb!


julafton... idag?

Topphumör 2000 i dag. Även fast jag är helt slut och bara ätit en jävla macka under dagen så är jag trevligare mot kunderna i kiosken än vad jag har vart på välldigt länge.

Var ju som sagt första skoldagen på makeupstudion i dag, var så nervööös i går kväll. Och jag har knappt sovit en sekund. Men när tiden väl kom så var jag knappt nervös. Det känndes bara bra! Det här är de rätta. Alla tjejerna i gruppen är jäte snälla, lärarna också. Vi har haft en jäkligt fullspäckad dag och mitt huvud är överfyllt på information och sminkning. Vi fick börja sminka redan i dag! .. på oss själva. Vi lärde oss om hur man blandar den rätta foundationen för en specifik person. Det var skitsvårt, jag ska typ ha fyra olika fäger till min. Lite; vanilj, lite oliv, lite almond och lite, nougat typ. Crazy! Pluggar på som fan om de nu, illka färger sm innehller vilken serie, villka man får blanda och villka man inte får blanda osv. Blir ett litet test i morgon.
Det är intensivt! OCH: ni skulle bara se sminkväskan! huh, är de julafon i dag eller? heaveeeen.

Kom till kiosken lite efter 13, då startade jag med att renskriva dagens kladd. De ska man göra efter varje dag och varje vecka ska man lämna in de till lärarna. Har skrivit i två timmar på datorn nu.

På onsdag ska vi åka på kurs i stockholm, fy vad kul! Vi ska lära oss om Id smink, ni vet.. mineralsmink. Jag som använder mineralsmink!  Dessutom så får man ett kort så man får handla alla id produkter för typ 25% billigare, eller var det 50% till och med.. Ska bli kuuul.


 
Bara rengöring-& hud paketet var stort, + alla foundations


Igår kväll, testade outfits för dagen. Blev mitt nya linne. Och mina nya cubus jeans.


en bra dag helt enkelt!
Det var bara Maria som saknades som sagt :)

första skoldagen...men

I morgon börjar det, början på mitt nya liv kanske? Roligt, spännande & nervöst. Har setat och funderat, i dag. Eller nej det har jag inte alls. Har sprungit runt som en galning.. Men jag har funderat under tiden. Jag vill hellst ringa Maria, prata och bestämma tid+plats att mötas i morgon innan första skoldagen. Som alltid! Jag har aldrig behövt vara nervös, jag har allid haft maria! Alla år och alla dagar. Vi började på lekis tillsammans, vi började ettan tillsammans, vi gick hela låg,mellan och högstadiet tillsammans. Till och med när vi började Media hamnade vi med varandra.. Och nu ska jag för första gången gå ensam, känns konstigt. Saknar Maria ♥

 


haha bra att jag ser ut som ett mogo!
Bilden var så fin innan jag fotade den med mobilen haha


Börek

Har gjort börek till middag i dag, Turkiskt. villken fredags middag va! nja.
Gott är det iaf, och enkelt! Man kan blanda i lite av varje.. jag hade fetaost, mynta, ägg och svartpeppar i mina i dag.

Ingredienser: till 20 stycken
10 blad filodeg
300g Fetasot
2 ägg
2msk torkad mynta
1-1½ msk smör/margarin
Sesamfrön
lite svartpeppar

Blanda fetasot, ägg, mynta, ägg och svartpeppar till en röra. Dela alla filodegsbladan på två. Lägg ca 2msk av röran på filodegsbladet och vik ihop. Pensla med smör och srö äver sesamfrön.
Sätt in dem i mitten av ungnen (175 grader) i ca 10 minuter. Klaaart!
♪ Silly boy
Eva Simmons - Silly boyRSS 2.0