7 tips för hy med acne

* Uder vintertien blir huden lätt torr av kylan, därför är det viktigt att återfukta extra mycket då.

* För att undvika whiteheads och blackheads ska man exfoliera med produkter som innehåller salicylsyra, dock inte varenda dag eftersom det förutom att rengöra porerna även verkar lite uttorkande. Istället för salicylsyra kan man också prova en liten mängd bakpulver blandat med sin face wash, dock ska man vara försiktig eftersom bakpulver är ganska starkt.

* Om man har inflammerade porer (finnar) måste man se till att använda en antibakteriell produkt i samband med exfolieringen, eftersom bakterierna som exfoliatorn drar upp ur porerna annars kan sprida sig och istället för att förebygga finnar kan det orsaka fler. Man bör heller inte exfoliera genom att använda face scrubs med korn, eftersom dessa lätt sprider bakterierna, utan använda salicylsyra.

* Har man finnar ska man absolut inte peta på eller klämma dem utan att använda något antibakteriellt, eftersom det sprider bakterierna. Man ska heller inte peta och klia för mycket i ansiktet eftersom man alltid har bakterier under naglarna.

* Man bör undvika produkter som innehåller mineral oljor, t.ex paraffin och petrolatum, eftersom dessa täpper till porerna så att smuts och bakterier inte tar sig ut.

* Man bör även undvika produkter med vissa typer av alkohol, eftersom de tar bort alla naturliga oljor som huden producerar och som behövs för att skydda mot smuts och bakterier. De alkoholtyper man ska akta sig för står oftast som ethyl alcohol, methanol, benzyl alcohol, isopropyl alcohol.

* Om man har finnar är det inte så klokt att försöka få bort dem genom att drastiskt torka ut huden utifrån. Acnebakterier lever på fett i porerna och därför finns ett överflöd av produkter som ska torka ut fettet så att bakterierna inte har något att leva av, men försöker man torka ut ansiktet utifrån orsakar det en ökad produktion av de naturliga oljorna i ansiktet som en försvarsmekanism och det gör att bakterierna bara får mer att leva på. Därför om man har fet hy och finnar kanske det är bättre att prova att minska oljeproduktionen inifrån genom att äta vissa piller.Kommentarer
Carros Beauty

Jättebra tips!

2011-08-10 00:05:07
http://carrosbeauty.blogg.se/
Diana

Måste bara säga en sak.. urgrym blogg! Kommer följa den här lätt! Otroligt fin är du också :)

2011-08-10 00:50:03
http://dianaosterberg.blogg.se/
En magdansös dagbok

Hej

Superbra blogg!

Vilka piller är det då man ska äta?

Kra

2011-08-10 01:40:57
http://tutku.blogg.se/
Beauty by Tanci

Hej tjejen. Hahaha plötsligt började alla tipsa om dig blogg. Du måste se hillen blogg, visa makeuper som hillen, kolla in hillens blogg. Jag tänkte wtf har jag fått någon Hillen galning på halsen hahaha. Men nu fattar jag varför ...pga tävlingarna. PUh vi får nu hoppas att det inte blir för många spammare.

2011-08-10 07:43:35
http://beautybytanci.se
Rebecca

Sjukt bra blogg! Och bra tips;) ^.^

2011-08-10 09:11:33
http://bymebecca.blogg.se/
HANNA

bra tips :D

2011-08-10 10:04:54
http://hannalovisasol.blogg.se/
Emma

Åh, vilka bra tips! Kan du inte ge exempel på produkter som innehåller salicylsyra och sådana utan mineraloljor? Gärna budgetalternativ! ;)

2011-08-11 09:56:58
Emelie Fredén

hej !! ville bara säga tack för dina tips ! det har hjälpt mig på traven =)!

2011-08-11 16:47:18
http://emeliefreden.myshowroom.se
anna

woooooow! hur sminkar du det här? mycket cool sminkning! snälla snälla snälla tutorial på denna? vill sminka den till nu i helgen =)

2011-08-13 09:08:41
Frida

Detta var verkligen ett wow inlägg! Jag lider rent utavsagt av Akne, mår grymt dåligt över min extremt dåliga hud och det känns som att jag prövat varenda produkt i hela apoteket och hela hyllerna i butikerna.Tänkte fråga om du kan göra ett exempel inlägg där du visar exempel på produkter som innehåller alla dessa syror och ämnen som du skrivit om här ovan samt i vilken ordning samt hur ofta du använder dem. Självklart förstår jag att vilka produkter man ska använda och hur ofta är individuellt. Men bara lite exempel och förslag skulle verkligen vara super!Din blogg är grym! :} Kramisar

Kaleido

Jag har så sjukt mycket problem med acne, den är moderate men eftersom fula märken har lämnats kvar ser det väldigt mycket hemskare ut, plus att jag mest har röda finnar utan "huvud".

Har du något tips för RIKTIGT envis acne?

Har använt en del produkter, Stioxyl, Basiron, Epiduo, Clinique och en del home remedies... är på ProActiv nu som jag verkligen hoppas på :/ men det funkar ännu inte så bra, den har bara dragit upp en massa skit.

Mår ganska kast av min hud.Grym blogg! Ska definitivt börja följa!

2011-09-17 21:43:29
http://kaleido.blogg.se/

Person:
spara?
Mail:

Web:

Text:

Trackback

RSS 2.0