4 knep för en snyggare eyeliner!

Hur får man en knivskarp snygg eyeliner? de är frågan! Här får ni några tips som kan förenkla det för er:
Knep 1: Använd en eyeliner som varken är för blöt eller för torr. Om den är för blöt kommer den lättare rinna iväg när du applicerar. (och ge i från sig en inte så fn rand på locket) Och är den för torr kan du inte göra skarpa kanter och en fin eyeliner!
Den bästa eyeliner, enligt mig är eyeliner på kaka, då man använder en pensel och arbetar upp färgen (och konsistensen) själv med lite vatten.

Knep 2: Ta stöd mot någonting! Jag brukar antingen luta handen mot kinden när ja applicerar.. och man kan även luta ner armbågen mot någonting och sedan handen (typ tummens ytterkant) mot kinden.

Knep 3: Luta penseln i rätt riktning! Bästa sättet är att måla med "längden" på penseln. Genom att lägga den ner, lutad mot fransarna och sedan dra i lodrätt riktning (se bild nedanför)
Mycket svårare är det (som jag vet att många gör) är att måla med toppen på penseln. Då har man inte så stor kontroll på penseln och den kan helt enkelt sprätta iväg hur som hellst.. (se bild nedan)Knep 4: Blunda inte med det ögat du applicerar eyelinern på! När du då gör eyeliner med ögat stängt, kommer den se bra ut.. Ända tills du tittar med ögat igen. När man blundar så blir formen på ögat annorlunda.
Så bäst är om du vickar bak huvudet en aning och målar eyeliner när du har ögat öppet.

(Se bild nedan) Där har jag applicerat eyelinern som rekomenderat (alltså med ögat öppet) titta sedan på bild nr två, där jag blundar. Se hur krokig eyeliner plötsligt blev? Så, tänk nu själva om jag hade gjort en superfin eyeliner när jag blundade.. Då hade den varit krokig sen när jag öppnade ögat!.. och hellre en fin eyeliner när man tittar tycker jag!
En eyeliner kan lyfta upp öat om man avslutar med en vinge som går uppåt. '
Den ger även en fin mandelformad form på ögat och gör att fransarna ser tätare och "flygande" ut.

En eyeliner är helt enkelt snygg! Det krävs träning, och ta tid på dig.. Så ycka till!

Kommentarer
Marrrrrrii ♥

Tack så jätte mycket för tipsen :) hjälpte verkligen :)

2011-02-26 11:17:38
http://marinetteblixt.blogg.se/
Elina

Passar alla i eyeliner? för jag tkr jag ser konstig ut i det men kanske bara behöver öva på att applicera den snyggt :P

2011-02-26 11:50:10
Abita

Jätte bra tips! :D

Kan du inte göra en sådan om hur man ska göra en vinge? Tycker det är jätte svårt och du gör så fina så det skulle vara jätte kul :)

2011-02-27 01:14:21
rawaz

woww , tack så mkt för info´t har snart avslutning för 9:orna

så jag har försökt lära mig sj.. ;) tack så mkt <3

2011-05-29 18:53:02

Person:
spara?
Mail:

Web:

Text:

Trackback

RSS 2.0