Använder du ögonkräm?

Använder du ögonkräm?

Många vet inte varför man skall använda ögonkräm, och just därför struntr i det!
Ögonkräm är ganska nytt för mig, jag har inte använt det speciellt länge. När man börjar närma sig 25 års åldern är det dags, Det är då huden börjar åldras och de första tecknen börjar synas.

Det viktigaste är inte villken du använder, det behöver inte vara den dyraste! Bara du använder någon..
Så varför kan man inte ha samma fuktkräm runt ögonen som den du har i ansiktet?
Huden kring ögonen är mycket tunn och känslig. Porerna är mycket mindre och kan därför inte absorbera villka krämer som hellst.. De som händer, om man lagt en vanlig dagkräm runt ögonen är att fettet från fuktkrämen kapslas in i huden och bildar små vita knottror, som nästan ser ut som finnar- (jag lyckades få en) Men de går oftast inte att "trycka bort" .. Dessa kallas "milier". För att få bort dem måste man gå till en hudterapeut.

SÅ! Ansiktskräm i ansiktet, ögonkräm kring ögonen och bodylotion på kroppen :)

Eftersom jag använder så mycket hudkrämer från Lumene valde ja även en ögonkräm från samma märke:


Kommentarer
EmbLeM

Vad är är betydande skillnaden mellan dagkräm och nattkräm? Och om man bara planerar att köpa en för att kunna återfukta ansiktet de få gånger det behövs, vilken av dem ska man satsa på då?

2011-01-03 23:08:01
http://emblems.blogg.se/
Jenny / Rosella Eco Beauty

Många säger att det där med ögonkräm bara är ren bullshit och att man kan använda vilken kräm som helst runt ögonen. Det där med milier har jag inte varit med om, men att ögonlocken blivit alldeles tunga av en för kraftig kräm - Inte tjusigt. Använder numera alltid ögonkräm.

EmbLeM

Sv: Aha okej! :) Men om jag bara behöver en kräm för att kunna duppa på lite då och då de få gånger min hy blir torr så är det alltså bättre med en dagkräm då en nattkräm blir för fet att dutta på nån gång på dagen/morgon?

2011-01-04 00:08:45
http://emblems.blogg.se/
EmbLeM

Sv: Va bra tack! :)

2011-01-04 00:37:49
http://emblems.blogg.se/
Karin

Jag var ganska anti ögonkräm tills jag fick ett prov på en ögonkräm och kände att det var mycket behagligare att ha kring ögonen än min vanliga kräm :)

2011-01-04 01:13:57
http://kakanssmink.blogg.se/
Marika

Jag är ständigt på jakt efter den perfekta ögonkrämen. Jag har precis fyllt 35 och de första små ålderstecknen visar ju sig oftast just vid ögonen. ;-)

SHORTYS

Jag har den där också, fast i miniformat, en liten provburk. Jag har precis börjat tänka på ögoncreme också, man vill ju helst slippa de där! =)

2011-01-04 11:05:05
http://shortys.se
marina

Shit, där gjorde sej min åldersnoja påmind :P

2011-01-05 13:17:25
http://marinask.blogg.se/
tuvi

känns nästan som linda hallberg snott detta inlägget av dig rakt av :P Kram!

2011-01-11 15:12:59
http://tuvi.se
Nillan

Kom oxå precis från en blogg där det stod nästan exakt samma sak :/ Men ditt inlägg var äldre så tror nån har kopierat dig :p Visar väl bara att det du skriver om ögonkräm är bra ;)

2011-05-12 10:29:00
http://www.hudomsorg.se

Person:
spara?
Mail:

Web:

Text:

Trackback

RSS 2.0