Sminktips #5

Här kommer ett viktigt tips till er, När du gör detta rätt så lyfter de dina ögon och hela ögonmejkupen, men görs de fel så kan dina ögon se hängiga ut.

Så, när man applicerar en eller flera ögonskuggor på locket så finns det måånga saker att tänka på, en av dem är att inte dra ögnskuggan för långt ut i ögonkanten (om man inte vill ha den effekten då, cateye) eller att man råkar dra färgen i ytterkanten lite nedåt. Det ser jag att många gör, så därför tänkte jag tipsa om hur ni ska vetar hur långt ut ni kan gå med fägen.

Se på bilden nedan! Jag har dragit en linje som går från näsvingen, ögats yttredel och uppåt.. Applicera ögonskuggan innanför det. Applicera alltid ögonskuggan uppåt, innanför denna linjen (ger större ögon och drar blicken uppåt) Om du istället skulle vara utanför linjen och måla så skulle du få en konstig form på ögat.
Och om du skulle råka få färg nedåt utanför linjen, så knögon se hängiga ut.
MEN om man vill förstora ett öga (så kan man göra som jag gjort på bilden nedanför..) Arbeta med färgen så att den går snett uppåt i utkanen, och applicera sen en färg under ögat som du målar ihop med den övre delen.  

Håll färgen innanför linjen helt enkelt! (Mät ut linjen med din sminkpensel)


Kommentarer
Carros Beauty

Väldigt bra tips!

2011-10-01 16:40:26
http://carrosbeauty.blogg.se/
Vicky

Exakt! Måste va det felet man ser vanligast när folk använder ögonskugga. Fan du är så duktig och engagerad och har verkligen lätt den bästa sminkbloggen tycker jag! Du gör allt som Jag själv vill ha i bloggen men så orkar ja aldrig riktigt;) Läser du själv några sminkbloggar? Jag är ju MUA och frisör och det är din och Linda Hallbergs jag läser varje dag:) kram o trevlig helg

2011-10-01 17:09:54
http://meavita.blogg.se/
ELINFELICIAS - en blogg om allt och ingenting

bra tips :)

2011-10-01 20:35:26
http://elinfelicias.blogg.se/
Linn

Sv; Ja jag vet att du sagt det men slutade du inte med det för du fick nått skithår förut eller har jag drömt det? Hur ofta får du byta då? Tycker mitt blir schletet efter bara några veckor trots att jag tar ur det när jag duschar och sover. Så var det inte förr! (haha)

2011-10-01 23:49:11
http://linnlowes.com
Nadja

Jättebra tips!

2011-10-02 16:34:39
http://nadjamelissa.blogg.se/
Carro

Snygg ;-) vilka ögonskuggor har du använt på bilden?

<333333


Person:
spara?
Mail:

Web:

Text:

Trackback

RSS 2.0